Apr 16, 2012

Kau Aku Cermin

Tahu apa perbezaan kita?
Tak ada.
Azalinya kita sama
Punya hati punya perasaan punya naluri dan keinginan
Cuma aku pilih cup hijau untuk letak sekerim Tutti Fruity
Kau mungkin pilih cup pink
Hidup satu pilihan
Kau yang pilih,bukan orang lain.
Kau yang bentuk.Kalau orang lain paksa pun,kau tak nak buat tak jadi jugak.
Tapi kalau ye pun nak cup pink,cek dulu wallet.Mampu?? 


Apa pun yang kita nak lakukan kat dunia ni,perlu diteliti.Sifat kita,perlakuan kita,kata2 kita.
Tenung diri sendiri,muhasabah dulu.
Borak2 dengan cermin.
Adakah itu yang sebenarnya kita mahukan?
Puas kah?
Apa kita dah cukup pahala untuk topup dosa if perlakuan kita menyakiti hati orang lain ? 
Apa kita dah cukup sempurna?


Tiada insan yang sempurna

renungan bersama dan buat diri.

1 comment:

Footer